Dag 4: Vancouver Stanley Park

Dag 4: Vancouver Stanley Park

Eigenlijk moet ik de beveiliging van Zaventem bedanken, want deze vierde dag Vancouver was meer dan welkom. We moesten het belangrijkste nog doen: Stanley Park.

Veel valt er eigenlijk niet over te vertellen, het is een park. Maar de wandeling langs de Seawall is zo’n 10 km lang. Begrijpelijk dat velen een fiets huren om hem af te rijden. Zou ik ook aanraden na de wandeling te hebben gemaakt, 10 km doe je niet op een uur.

De eerste echte bezichtiging was een rots in de vorm van een ananas – officieel Siwash Rock -, gevolgd door een stijle klif aan de land kant. De baaien werden mooier, maar de ark viel wat tegen. Wel ja, je begint je de vraag te stellen of je hem niet gewoon gemist hebt. Daarna naar de Beaver lake, die daadwerkelijk een bezoek waard is. De miniatuurtrein die je onderweg passeert is dat niet, wel ja, het was gesloten. De weg erna door de kolossen van bomen is geweldig, weliswaar niet zo lang. Voor mensen die graag wandelen in het Nationale Park Hoge Kempen, voorzie extra tijd om toch even de in de reisgidsen “saaie kant” genoemde regio te bezoeken.

Het Vancouver Aquarium, gelegen in het park, was de volgende stop. Al was het al maar om te snacken want het was al half één. Na de lunch gingen we door de aquaria met vissen, schildpadden, piranha’s, slangen, kwallen en meer. De kwallen waren top, net als de aardbei-anemoon. Buiten bevonden zich een Stellar zeeleeuw, wat andere zeeleeuwen en otters en wat tamme zeehonden. De otters waren wel geweldig, dobberend onder een plastic bal. Tot slot was er nog een 4D film, met water, lucht, licht, … 4D. Hij ging over zalmen, zeker de moeite waard en hij duurt amper een kwartier.

Het verhaal van Bennie (zie foto): Bennie is een “Virginia Opossum“ – buideldier – en werd aangereden door een wagen. Hij is tussen de 1,5 en 2 jaar oud en heeft zicht- en neurologische schade, waardoor hij onder meer in cirkels loopt. In gevangenschap kan zijn soort 5 tot 7 jaar (record) oud worden, maar men twijfelt eraan of hij zelfs de 2 of 3 nog haalt. Hij woont nu in de Wildlife Rescue sectie van het aquarium.

Na het aquarium ging de route verder naar de totempalen, het meisje in de wetsuite, het 9 uur kanon, en nog wat meer. Omdat we echter met tijdsdruk zaten, moest de laatste route geoptimaliseerd worden met wat shortcuts.

De avond breng je door in Gastown, om te eten quasi tegenover de Old spaghetti factory, in Meet. De weg terug ging via de Canada Place, waar de zon achter de bergen dook, en de dijk aan de noordzijde van Vancouver.

Afbeeldingen: 15