Dag 8: Qantas & Kia

Dag 8: Qantas & Kia

Ondanks dat er beslist nog veel te zien is in en rond Alice Springs, was het vandaag opnieuw tijd om het vliegtuig te nemen. Je zou kunnen stellen dat dit in Australië gelijk staat met de trein nemen in België. De afstanden zijn enorm. Het is 2.030 km van Alice Springs naar Sydney, die je in zo’n 2,5 uur aflegt met een Boeing 787-838 van Qantas.

Op naar de luchthaven dan maar met de airport shuttle. We kwamen ongeveer 1,5 uur voor vertrek aan en de koffer was ongeveer een uur voor vertrek. Het vliegtuig nemen wordt zo nog leuker, zeker als hij een speciale print heeft!

Airborn

Het opstijgen in Alice Springs is niet voor groentjes. Terwijl we naar het begin van de startbaan reden zag ik 5 windhozen rondom ons en toen we aan de klim begonnen schudden we alle kanten op. Ik vlieg graag, probeer alle documentaires te volgen die ermee te maken hebben, maar nu dacht ik toch “jeetje, dit komt zo uit seconds from disaster”. – Zoek die serie maar eens op als je ze nog niet kent. – Het brengt me terug op een eerdere bevinding: Boeings lijken meer te schudden dan Airbussen. Uiteraard weten we dat het aan het temperatuurverschil ligt en dat een vliegtuig tegen stootjes kan.

Huurauto

Het is zover, we hebben een paar weken onze eigen auto en moeten leren “verkeerd” te rijden. Uiteindelijk is het een Kia Sorento geworden, al had ik eigenlijk de Nissan X-trail moeten krijgen die voor me klaar stond en al een gratis upgrade was van wat ik gekozen had: een Mitsubishi Outlander type. Wat is er dan allemaal gebeurd? (1) Ik kreeg een gratis upgrade en (2) iemand anders is er met mijn wagen (de Nissan) vandoor gereden. Hoe dat kan? Wel, toen ik naar de wagen ging zag ik iemand instappen. Blijkbaar stond er op het bord aangegeven dat de wagen voor hem was én zijn papieren lagen erin. Ik vroeg of hij van de verhuurmaatschappij was en vertelde dat deze auto voor mij was. Hij reed de auto tot aan het loket en de dame zei doodleuk: “aangezien die man er nu toch al in zit, geven we jou een andere”. De man reed door en twee seconden erna kreeg ze tegen haar voeten van een collega. Ze had die man moeten tegenhouden want eigenlijk had die een Totota Kluger moeten krijgen. Hoe dan ook, ik moest een auto hebben. Dus kreeg ik de keuze uit 3 modellen, maar de man van het verhuurbedrijf raadde de Kia aan wegens de positieve reacties die hij had ontvangen. Daarenboven heeft hij alle toeters en bellen: ingebouwde gps, cruise control, lane assistant, sensoren, een koffer waarin je een zetel kwijt kan… enfin, veel te groot maar wel met alles erop en eraan. Twee gratis upgrades dus!

Links rijden. Valt eigenlijk vrij goed mee, alleen heb je soms de neiging iets te veel naar links te gaan. Ik toch. En je moet er natuurlijk met je gedachten bij blijven. Op de autosnelweg voelt het echter gewoon aan alsof je continu op het linker vak rijdt, meer niet.

Afbeeldingen: 6