Disaster recovery plan

Disaster recovery plan

Terugblik

Op zondag 6 januari werd Mijnhostingpartner, het bedrijf dat instaat voor de servers waarop deze blog draait, getroffen door een aanval. Hierdoor zijn belangrijke gegevens onbeschikbaar geraakt en was deze blog enige tijd onbeschikbaar.

Zelf heb ik weinig hoop op een herstel van de oorspronkelijke gegevens, maar gelukkig had ik nog een paar exports liggen van toen ik de blog in 2018 volledig heropgebouwd heb. Met behulp van deze bestanden heb ik begin 2019 deze blog vanaf nul heropgebouwd met als resultaat dat hij weer volledig operationeel is.

Tijdens de heropbouw heb ik er tevens voor gekozen om Jetpack te activeren, hierdoor lijkt het probleem met de afbeeldingen die soms ontbreken ook voltooid verleden tijd.

Herstelscenario’s

Intussen is er een volledige back-up van deze blog en zijn database gemaakt, en er zijn ook automatische taken ingepland waardoor er steeds een actuele back-up beschikbaar zou moeten zijn. In principe zou, mocht er iets ergs gebeuren, deze blog snel weer operationeel moeten zijn.

Plan B

Mocht het zijn dat de blog niet snel hersteld kan worden, dan gaan we verder op een andere locatie. Zorg er dus zeker voor dat je deze blog ook onder je favorieten zet!

https://wesley.home.blog

Maar in eerste instantie hopen we gewoon dat er niets gebeurt en dat hij gewoon soepel blijft werken!

Wesley