Dag 9: Las Vegas & Zion

Dag 9: Las Vegas & Zion

De dag begon vandaag wat later en met het wachten op de bus naar The Mirage, dat is een hotel/casino/resort … om de vulkaan (die enkel ’s avonds tot leven komt) te bezichtigen. Uiteindelijk werd het de halte Paris, want wie wil er niet de replica van de Arc Du Triomphe en Eiffeltoren zien. Na nog wat rond gekuierd te hebben, nog even bij The Venetian binnengegaan om van de faciliteiten gebruik te maken.
Eenmaal klaar in Las Vegas naar de auto teruggekeerd en richting Zion gereden, waar door het uurverschil niet veel tijd meer over bleef om nog veel te bezichtigen. Een bezoek aan de Temple of Sinawava en The Weeping Rock, en toen werd het al te donker om nog iets te bezichtigen.
Omdat Zion zó prachtig is, passen we morgen de planning aan van 8u te Bryce naar een uurtje of 5, zodat we Zion bij ochtendgloed kunnen bewonderen. Een mens moet nu eenmaal keuzes maken…

Anekdote: omdat het gisteren al na 23u was, besloot ik de bus terug te nemen naar het hotel. Een 24u pas kost 8 dollar, maar omdat de bus er al stond en een stel Spanjaarden (?) de automaat bezet hielden, kocht ik dit ticket op de bus. De automaat op de bus geeft echter geen geld terug en de chauffeur antwoordde op mijn vraag naar wisselgeld ‘dat is een donatie van 2 dollar geworden’.
De dag nadien ’s ochtends opnieuw de bus genomen, na natuurlijk de maximale wachttijd uitgezeten te hebben. Bij het terugkeren naar het hotel zelfs geen bus meer gezien, maar goed ook dat ik er niet op gewacht heb.

Afbeeldingen: 9