Dag 8: Death Valley & Las Vegas

Dag 8: Death Valley & Las Vegas

De dag begon op de Furnace Creek Ranch, te midden van de zinderende hitte en heuvelachtige panoramische landschappen die zo kenmerkend zijn voor Death Valley. Via Badwater Road gingen we op zoek naar de Golden Canyon, een kloofachtige gang tussen gouden bergen. Op het einde ervan, duikt de Red Rock Cathedral op, die ook vanop 500 meter afstand te spotten valt. De temperaturen begonnen al op te lopen, maar Artist Drive, een bochtige weg tussen een kleurenspel van gesteentes, brengt je tot bij Artists Palette. Deze kleurrijke mozaïek is door de natuurlijk gemaakt, maar kan zich zeker meten aan menig kunstwerken. De weg volgen en doorrijden tot bij de Natural Bridge, waar een natuurlijk boog de kloof dicht tussen twee rotswanden. Nadien ging het richting Devil’s Golf Course, waar een kiezelpad je tot in een veld gekristalliseerd zout brengt. En alsof we nog niet genoeg gezien hadden, dook Badwater Basin op, waar je op een zoutvlakte loop die zich onder de zeespiegel bevindt. Ook niet te vergeten zijn de Ashford Mill ruïnes, want ja, ook ruïnes zijn er in Death Valley terug te vinden!
Nadien ging het verder naar Las Vegas, met een tussenstop in Pahrump voor frisse drank voor mezelf en de wagen (voor die laatste had dorst, gelukkig was zijn drank spotgoedkoop). Eenmaal aangekomen in Las Vegas het hotel opgezocht en naar de strip (cf. Las Vegas Boulevard) gewandeld, waar het ene hotel naast het andere staat en je in een achterbuurt uitkomt als je in het hotel niet door alle spelmachines en winkeltjes wandelt. Het lijkt een groot openluchtpretpark en dat is het in feite ook. The Venetian is echter het vermelden waard, want je waant je echt even in Venetië!

Afbeeldingen: 12