Dag 15: Storm op zee

Dag 15: Storm op zee

De enige regenzone boven het Zuidereiland hangt boven ons, gelukkig hebben we een deel van de Pancake Rocks & Blowholes van Punakaiki gisteren al gezien, maar we willen alles zien. Tegen dat we er toekomen is het gelukkig enkel nog zwaarbewolkt, maar de zee, die heeft metershoge golven. Dat speelt in ons voordeel want het water spuit door de garen de lucht in. De kliffen fluiten rond onze oren. Het water spettert de lucht in, witte gordijnen opwerpend tegen de rotsen en in de lucht. Als we bijna rond zijn, komt de zon erdoor. Weg met de planning, nog een snel rondje dan maar.

Tegen de middag rijden we naar Cape Foulwind, waar een zeehondenkolonie en vuurtoren te spotten valt. De zeehonden zijn super en elke keer dat je ze telt, tel je er meer. We zaten tussen rond de 17 op het maximum (en beide locaties bij elkaar tellend). Er waren ook jonge zeehonden. De vuurtoren, waar we eerst te voet, maar dan toch maar met de wagen, naartoe reden, die stelt weinig voor.

Op naar Westport, waar we onszelf 20 minuten gunnen om een paar oude gebouwen in het dorp te spotten. Het stelt niet veel voor, ook niet volgens de reisgidsen.

Op naar Motueka, een rit van meer dan 220 km door bochtig landschap. We stoppen een paar keer bij Lower & Upper Buller Gorge, als het ware een soort vallei waar je doorrijdt. De landschappen zijn beeldend. Tegen dat we over halfweg zijn, stoppen we even bij Hope Saddle Lookout, een mooi maar niet super speciaal stoppunt. Tot slot laat TommieTom ons via de bergroute rijden. Tapawera, Woodstock, we passeren alle kleine dorpjes.

Tegen de avond komen we aan in Motueka en gaan we dineren bij Sprig + Fern.