Dag 3: Moeraki Boulders & Dunedin

Dag 3: Moeraki Boulders & Dunedin

De ochtend begon zonnig en warm, en dus negeerden we het weerbericht met hun zwaar bewolkt en fris. Goede zet, achteraf gezien.

We hadden nog een paar schatten te ontdekken in Oamaru, dus lastten we wat extra tijd in. Het treinstation, een paar kerken, en de haven met een houten pier. De charmes van het Victoriaanse dorp kwamen met de zonnestralen nog meer tot hun recht. Wat ook opvalt is de typische winkelstraten, waar het voetpad overdekt is en onder de overkapping borden hangen van de winkels.

We rijden een half uur om toe te komen bij de Moeraki Boulders, ronde stenen die in het strand steken. Laten we niet ingaan op hoe bijna perfect ronde stenen ballen op dit strand terecht zijn gekomen, ze liggen er gewoon. Het stuivende zand en water heeft echter een mythisch gegeven.

Dunedin is de volgende en tevens laatste stop. We volgen de route van National Geographic langs de oude gebouwen in de stad. De St. Paul’s Cathedral en Municipal Chambers bevinden zicht rond Octagon Street, een straat in de vorm van een achthoek. Achter de hoek ligt First Church (of Otago), volgens mij niet toegankelijk. Wat verder passeren we onder meer Commerce Building, Imperial Buildings, Garrison Hall, National Bank of New Zealand en Law Courts. Tot slot het treinstation van Dunedin nabij het Otago Settlers museum. Het treinstation is vooral fenomenaal omdat er een trein stond in het station, die geen aanstalten maakte om de eerstvolgende uren te vertrekken. Vervolgens een eigen kink-slag aan de afgelopen route, met een wandeling langs Knox Church en het Otago Museum, waarbij we tevens ontdekken dat de opgebroken George Street de winkelstraat is. Tijdens het wachten voor het restaurant, nog een snelle wandeling via de North Ground Sportsground naar de Botanische tuin van Dunedin. Er was maar 5 minuten voor de tuin, het was het idee wat telde, maar hij roept nu al voor een volgend bezoek. Misschien komt dat er wel, als er tijd is, want hij lijkt de moeite waard te zijn.

Afbeeldingen: 6 + 1

Bonus: Botanische Tuin