Dag 1: Christchurch

Dag 1: Christchurch

Christchurch werd in 2011 door een aardbeving getroffen, dat zie je vandaag nog steeds.

De zon kwam er deze voormiddag door en het bleek warmer te zijn dan de weerapp aangaf. De zon brand, maar in de schaduw bleef het fris. Op weg naar het zonnige Hagley Park (north), waar op Victoria Lake volwassen mannen met hun zeiljachten aan het varen zijn. Klein detail, het zijn miniaturen die op afstand bestuurd worden. De wandeling gaat door het park, langs de Avon River naar de Hagley Oval (een cricketveld), om vervolgens de Botanic Garden te betreden.

De botanische tuin ligt in het park en bestaat uit heel wat zones. Er is een overdekte serre, een rozentuin, Nieuw-Zeelandse iconen, en zoveel meer. Wist je trouwens dat de magnetische aardpolen elk jaar verschuiven en om de zoveel tijd omkeren? Bij het bezoekerscentrum / Ilex Cafe eten we tussen de azende meeuwen. Eindigen doen we bij de Peacock Fontain.

We gaan de stad in en volgen daarbij de kaart en tram. Eerst volgen we de rivier in de richting van het Earthquake National Memorial. De Riverside Market en de winkelstraat volgen, om uit te komen bij de in wederopbouw zijnde Christchurch Cathedral. Bezoeken zit er nog een paar jaar niet in. De tram stop bij Cathedral Junction en de pittoreske New Regent Street (met kleine shops en eetplekken). We steken de Avon over om een monument te bezoeken en gaan via Latimer Square naar de Transitional Cathedral. Gebouwd uit onder andere karton. We maken een omweg langs High street en volgen de tramlijn naar de Christchurch Art Gallery en The Arts Center.

We komen op bekend terrein, Hagley Park, dat we moeten doorkruisen om Mona Vale Gardens te bezoeken. Een lange wandeling die het misschien niet waard is en het was gesloten-open (met de auto kon je er niet meer in, wat sowieso raar is). Een paar grasvelden, nog niet bloeiende rozentuin en wat bloemen. Mooi, maar de botanische tuin is mooier.

Terug naar Oxford Terrace voor een avondmaal, langs de tramlijn, en dan naar het hotel.

Afbeeldingen: 7