Dag 1: Vancouver downtown

Dag 1: Vancouver downtown

De eerste dag is het altijd wat zoeken, een reisgids raadplegen kan in zo’n geval wel helpen. De eerste opdracht was het vinden van een verkooppunt van Bell, zeg maar de Canadese Proximus. Robson Street, volgens de reisgids(en) zowat het winkelparadijs, had de grootste kans. Toch duurde het even alvorens Bell de bel luidde, want hij lag zoals gewoonlijk weer eens onder de grond. De openbare bibliotheek en wat andere monumenten waar we nog niet naar op zoek waren, hadden we wel al gespot. Eenmaal het Center Pacific (CP) gevonden, het ondergrondse winkelcentrum met food courts – herinner de VS & Australië – lagen alle telecomoperatoren voor het grijpen.

Maar eerst naar de Canada Place, de plaats waar het Disney cruiseschip aan wal lag en het Convention Center, waar een ander ondergronds food court lag. Na een lunch, terug naar CP om niet Bell maar Rogier een plezier te doen, die Chatr aanboden als goedkoper alternatief. Als we maar internet hebben, dacht ik dan.

Nu we verbonden waren konden we er echt op uit trekken. Op naar Center Harbour, waar een glazen lift je in een minuut tijd naar het panoramadeck brengt. Wel ja, zou moeten. Tijd voor een anekdote. Na eerst een kleine paniekaanval te krijgen toen mijn fototoestel weg was, dat enkel op een ongewone plek opgeborgen zat, stopte de licht bij het restaurant. Fijn voor de twee Chinezen die daar moesten zijn, maar niet met den dezen. Drukken op L dan maar, maar de deur bleef dicht. Terug naar het restaurant, daar een andere lift, en als een geluk opende die wel de deuren bij de lookout. Nu ja, dat lag enkel aan het feit dat de wachter daar de lift opriep.

Nu we een goed beeld over de stad hadden, tijd voor Gastown, waar een leuke straat ligt met wat souveniershops en een grote klok die elk kwartier stoom aflaat. Van daar ging het naar Chinatown, via een beducht kruispunt waar sigaretten door louche types verkocht werden. De Chinese wijk herken je aan zijn cultureel center, poort, en de rode lantaarns. Andere steden hebben al beter gescoord. De tuin van Dr. Sun Yatsen was al dicht.

We zitten nu in het oosten van Vancouver, en dus ging het verder naar BC Place, Telus world of science (museum), om onder de Cambie brug door te gaan tot aan een leuk restaurantje aan een kleine haven. De zon brak toen ook door, leuk voor tijdens het eten.

De weg terug ging via dezelfde route, langs het water, via de Rogier arena, het BC Place stadium, David Lam Park, onder Granville Street en Burrard Street Bridge door, helemaal voorbij Sunset beach tot aan English Bay beach. Als je dit opzoekt, de wandeling helemaal rondom False Creek, dan zal je zien dat we over 1,5 uur spreken. Tegen dan is je eten wel verteerd.

Afbeeldingen: 13