Dag 19: Great Oceans Road

Dag 19: Great Oceans Road

Per benenwagen ging het deze ochtend met de koffers naar de parking van het winkelcentrum Galleria. De wagen stond er nog, was dat een opluchting. Na een tochtje heen en weer naar het hotel voor een exit-kaart voor de parking, reden we Melbourne stad uit. Dit viel veel beter mee dan het binnenrijden van een paar dagen terug.

De eerste stop was Geelong, waar we de Cunningham Pier bezochten en vervolgens langs het water via de paardenmolen, vissershaven en jachtclub tot bij het reuzenrad gingen. Daarna was het via Target – de winkel – en Yarra Street terug naar de auto. Wat in Geelong opvallend was, waren de houten poppen die over de hele dijk te bespeuren vallen!

Om iets voor 14u kwamen we aan bij Bells Beach, waarmee we formeel begonnen aan de Great Oceans Road (GOR). Daarna volgden een korte stop in Anglesea en de Historical Arch (waar drie Japanners wel twintig foto’s van hen en de boog namen). Hierop volgde de Erskine Falls, een kleine omweg die hem zeker waard was. Het is maar 1 waterval, maar hij lijkt uit honderden kleine te bestaan. Het vermoeden doet vermoeden dat hij daarom “falls” noemt. Na de waterval ging het terug naar Lorne, waar de voorbereidingen voor een surfwedstrijd een dezer dagen aan de gang waren. Het stond er vol met tentjes en de zee zag zwart van de surfers. Interessanter was de stop bij Teddy’s Lookout, waar je een mooi zicht op de GOR kreeg.

Van daaruit begon het avontuur, een uurtje rijden over de GOR, die zich in alle bochten rond de kliffen wringt. Remmen, gas bijgeven, af en toe eens stoppen en wat vertragen om rond te kijken. Het stuk tussen Lorne en Apollo Bay is effectief de moeite waard.

‘s Avonds in het hotel was het wringen in de parkeerplaats, waarbij de auto op een zeker moment 5 centimeter van die links van me stond. Mits 20 (of meer) kleine correcties in D en R, uiteindelijk binnen de lijnen geraakt. Het is te zeggen, de voorste wielen toch, van de achterste staat er een op de lijn. Ach, die andere is morgen toch voor mij weg. (Laten we hopen.)

Een trip naar het het Otway Forest Park zat er niet meer in, maar daar rouwen we niet om. Morgen wordt een hoog- en lange dag.

Afbeeldingen: 9