Dag 15: Venus Bay & Phillip Island

Dag 15: Venus Bay & Phillip Island

Andere toeristen zouden direct naar Phillip Island zijn gegaan, maar ik dus niet. De dag begon met een bezoek aan Venus Bay, wat bestond uit een kort uitwaaimoment aan het strand en een korte wandeling in het nabijgelegen Cape Liptrap Coastal Park. Doordat er maar beperkte tijd was – er was quasi niets voorzien -, was het 10 minuten heen en 10 minuten terug. Maar desalniettemin een paar mooie formaties gezien.

In de late voormiddag reden we naar Phillips Island, waar we het bezoekerscentrum bezochten. Daarna ging het al snel naar het Koala Conservation Center, waar zoals gehoopt een kleine cafetaria was om iets te snacken. De kassa werkte wel niet mee en uiteindelijk kreeg ik iets anders dan gevraagd, maar desalniettemin smaakte het.

Na de lunch kwam hoogtij … de koala’s! En ja hoor, er zitten er welgeteld twaalf, opgedeeld in twee zones met telkens 6 van hen. We gingen eerst naar de meest rechts gelegen zone en spotten er 4 van de 6. In de zone in het midden zagen we ze vermoedelijk alle 6 (5 zeker, 1 twijfelgeval aangezien hij onder de bladeren op de grond zat en het dus ook iets anders kon zijn). Na een korte wandeling door de rest van het park, waar je bomen, vogels, kangoeroes en planten spot; toch nog maar even terug naar de rechtse zone en ja hoor, na goed zoeken zag ik in een welbepaalde boom waar ik er eerder eentje had gespot, nog twee andere. 11 van de 12 met zekerheid gespot! En oh hemel, wat was er een kemel bij! Hij werd net actief en liep over boomstammen, krabde zichzelf, at wat … zo schattig!

Leuk weetje. Toen ik naar een koord liep waar een stuk of 6 kangoeroes achter zaten, stonden er 20 seconden later plots 20 Japanners met hun smartphone rondom mij foto’s te nemen. Had je moeten zien! Die Japanners, niet de kangoeroes.

Na de koala’s even inchecken in het hotel en naar het natuurpark aan het begin van het eiland. Er zou schone natuur zijn, maar de gratis zandstraling vermeld men er niet bij. De wandeling tot bij The Pinnacles was mooi, maar wat een wind en fijne zand! Het was een mooi beeld, maar tegelijk ook afzien. Een rondje zat er niet in, maar we spotten wel weer wat wilde dieren! Misschien toch beter The Nobbies gedaan? Al maak je dit nergens anders mee.

‘s Avonds ging het naar de wereldberoemde Penguin Parade. In november 2019 gaat het nieuwe gebouw open, sjiek precies, maar het bestaande is ook niet mis. De pinguings waren geweldig. Je moet gewoon geduld hebben. De Jappaners en Chinezen hebben dit niet en dat is irritant. Hoe vaak de ranger ook zei “blijven zitten”, zodra een pinguing op zijn bek viel moesten ze van zitplaats veranderen. Heb gewoon geduld, want net als je je afvraagt of er nog zouden komen, zie je plots een horde opduiken uit de zee. Je moet het meegemaakt hebben!

Zelf had ik het plus pakket, wat je effectief een beter zicht geeft. De tribune zit evenzeer vol, maar de pinguings lopen op een meter van je vandaan. Ze lopen mooi mee. Of de gewone dit heeft, dat weet ik niet, maar de plus optie leek ook iets meer “kijktijd” te bevatten, wat het wel waard is!

Foto’s volgen later gezien het late uur van thuiskomst. Van de pinguings zullen geen foto’s verschijnen aangezien er niet gefotografeerd en /of gefilmd mocht worden. En ja, elke Aziaat werd op de vingers getikt.